Roláda z vepřového bůčku plněná špenátem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z vepřového bůčku plněná špenátem a vejci
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47595 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát mražený |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso mleté |
1 kg | Vepřový bok |
0,2 l | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 390,5mg |
Draslík | 779,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Muškátový květ, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Vepřový bok, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Špenát mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z vepřového bůčku plněná špenátem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Jedno vejce v misce rozšleháme, dvě zbývající uvaříme natvrdo a vychladlá oloupeme. Špenát rozmrazíme a slijeme z něj přes síto vodu. Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem. |
2 | Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté vepřové maso, špenát, polovinu jemně nakrájené cibule, kostičky slaniny. Přidáme prolisovaný česnek, muškátový květ a podle chuti opepříme a osolíme. |
3 | Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Polovinu nádivkové směsi rozetřeme na maso, na ni dáme vařená vajíčka a překryjeme druhou polovinou nádivky. Maso zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami. |
4 | V zapékací míse nebo pekáči rozpálíme olej, na něm roládu ze všech stran zprudka osmahneme, přisypeme zbylou nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Mísu s roládou dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme přibližně 30 minut. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou. |
5 | Upečenou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne. |
6 | Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme. |
7 | Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou. |