Jednoduchý recept

Jehněčí játra na slanině

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47597

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
40 g Cibulka jarní
1 ks Citrony
800 g Játra jehněčí
1,5 l Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
250 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 003kJ
8% Sacharidy 30 g
63% Tuky 47 g
29% Sodík 575 mg
76% Bílkoviny 43 g

Jehněčí játra na slanině postup přípravy receptu:

1

Játra odblaníme, namočíme je do kastrůlku s mlékem a jedním stroužkem prolisovaného česneku a necháme 60 minut namáčet. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Papriku umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu také nakrájíme na tenké plátky a petrželovou nať nasekáme.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, osmahneme dozlatova, přisypeme jarní cibulku spolu s česnekem, červenou papriku, nakonec připravenou slaninu a vše restujeme přibližně 2 minuty. Suroviny přeložíme do jiné vhodné nádoby a udržujeme v teplé do dalšího použití.

3

Játra vyndáme z mléka, osušíme a obalíme v mouce.

4

Do stejné pánve přidáme 4 lžíce oleje, rozehřejeme, vložíme obalená játra, která zprudka opečeme z obou stran. Když jsou játra měkká, přidáme připravenou cibuli, jarní cibulku, česnek se slaninou, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením a vymačkanou citrónovou šťávou. Všechny suroviny dobře prohřejeme.

5

Játra upravíme na talíře, přelijeme zeleninovou směsi, každou porci posypeme petrželovou nati a ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravená játra podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept