Jehněčí játra na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí játra na slanině
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47597 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
40 g | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
800 g | Játra jehněčí |
1,5 l | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
250 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 548,0mg |
Draslík | 645,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cibulka jarní, Citrony, Játra jehněčí, Olej slunečnicový, Paprika červená, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí játra na slanině postup přípravy receptu:
1 | Játra odblaníme, namočíme je do kastrůlku s mlékem a jedním stroužkem prolisovaného česneku a necháme 60 minut namáčet. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Papriku umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu také nakrájíme na tenké plátky a petrželovou nať nasekáme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, osmahneme dozlatova, přisypeme jarní cibulku spolu s česnekem, červenou papriku, nakonec připravenou slaninu a vše restujeme přibližně 2 minuty. Suroviny přeložíme do jiné vhodné nádoby a udržujeme v teplé do dalšího použití. |
3 | Játra vyndáme z mléka, osušíme a obalíme v mouce. |
4 | Do stejné pánve přidáme 4 lžíce oleje, rozehřejeme, vložíme obalená játra, která zprudka opečeme z obou stran. Když jsou játra měkká, přidáme připravenou cibuli, jarní cibulku, česnek se slaninou, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením a vymačkanou citrónovou šťávou. Všechny suroviny dobře prohřejeme. |
5 | Játra upravíme na talíře, přelijeme zeleninovou směsi, každou porci posypeme petrželovou nati a ihned podáváme. |
Poznámka
Takto připravená játra podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.