Jednoduchý recept

Řecké vepřové kotlety Cydonia

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47598

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 ks Citrony
2 ks Kdoule
30 g Kopr čerstvý
50 g Med včelí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
80 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
1 dl Víno bílé
2 dl Vývar zeleninový
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 543kJ
8% Sacharidy 28 g
52% Tuky 39 g
26% Sodík 517 mg
60% Bílkoviny 34 g

Řecké vepřové kotlety Cydonia postup přípravy receptu:

1

Kotlety umyjeme, nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme. Kdoule (Venušina jablka) oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, kopr nasekáme. Cibuli spolu s česnekem oloupeme a nakrájíme na proužky.

2

V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a na něm zprudka po obou stranách opečeme připravené kotlety. Vyjmeme je z pánve a odložíme stranou.

3

Připravíme omáčku. Do pánve vlijeme olivový olej, rozpálíme, přidáme cibuli, osmahneme, vmícháme česnek, ten necháme jen provonět a hned vložíme kdoule. Vše smažíme nejdéle 5 minut. Do pánve přilijeme víno, vyvaříme ho, zakapeme vymačkanou pomerančovou šťávou, vlijeme vývar, med a pod poklicí, na mírném ohni, za občasného míchání povaříme přibližně 20 minut. Těsně před dovařením do omáčky podle chuti přisypeme sůl, pepř, vložíme lžíci másla, dobře promícháme a stáhneme z ohně.

4

Do hotové omáčky vrátíme kotlety a vše spolu povaříme ještě dalších 10 minut. Nakonec vmícháme nasekaný kopr, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a stáhneme z ohně.

5

Hotové jídlo rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Kotlety podáváme teplé se smaženými hranolky. Kdoule obecná (latinsky Cydonia), druh ovoce podobný jablku, pochází ze střední Asie. Říká se jí také Venušino jablko. Používají se v kuchyni i v kosmetice, mají také léčivé účinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept