Jednoduchý recept

Párková roláda z vepřového bůčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47599

Ingredience

1 špetka Kmín mletý
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Párky jemné
1 špetka Sůl
1 kg Vepřový bok
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,570 kcal
Kilojoule 6 568kJ
7% Sacharidy 26 g
195% Tuky 146 g
7% Sodík 139 mg
60% Bílkoviny 34 g

Párková roláda z vepřového bůčku postup přípravy receptu:

1

Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.

2

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme a osolíme. Položíme na něj párky, lehce posypeme kmínem, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

3

Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.

4

Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.

5

Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

6

Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Poznámka

Do rolády můžeme společně s párky dát i najemno nakrájenou cibuli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept