Párková roláda z vepřového bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párková roláda z vepřového bůčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47599 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Kmín mletý |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Vepřový bok |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70,7mg |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 464,4mg |
Vláknina | 50,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Masox, Mouka pšeničná hladká, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Párková roláda z vepřového bůčku postup přípravy receptu:
1 | Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem. |
2 | Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme a osolíme. Položíme na něj párky, lehce posypeme kmínem, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami. |
3 | Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou. |
4 | Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne. |
5 | Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme. |
6 | Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou. |
Poznámka
Do rolády můžeme společně s párky dát i najemno nakrájenou cibuli.