Jednoduchý recept

Roláda z vepřového bůčku plněná žampiony a hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47600
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Hovězí maso mleté
50 g Hrášek
1 špetka Kmín mletý
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové maso mleté
1 kg Vepřový bok
1 dl Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,623 kcal
Kilojoule 6 790kJ
11% Sacharidy 40 g
191% Tuky 143 g
10% Sodík 193 mg
74% Bílkoviny 41 g

Roláda z vepřového bůčku plněná žampiony a hráškem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme studenou vodou a nakrájíme na menší kousky. Housku nakrájíme na malé kostičky. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.

2

Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté hovězí a vepřové maso s jemně nakrájenou cibulí, přidáme v misce rozšlehané vejce a nakrájenou housku.

3

V pánvi na rozehřátém oleji krátce podusíme nakrájené žampiony a přidáme je do mísy k mletému masu. Do masové směsi přisypeme i zelený hrášek, směs opepříme, osolíme a důkladně promícháme.

4

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami. Povrch osolíme a posypeme kmínem.

5

Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.

6

Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a rajčatovým protlakem a chvíli povaříme, než zhoustne.

7

Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

8

Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept