Roláda z vepřového bůčku plněná žampiony a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z vepřového bůčku plněná žampiony a hráškem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47600 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Hovězí maso mleté |
50 g | Hrášek |
1 špetka | Kmín mletý |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso mleté |
1 kg | Vepřový bok |
1 dl | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 274,8mg |
Draslík | 788,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Hrášek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Vepřový bok, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Masox, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z vepřového bůčku plněná žampiony a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme studenou vodou a nakrájíme na menší kousky. Housku nakrájíme na malé kostičky. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem. |
2 | Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté hovězí a vepřové maso s jemně nakrájenou cibulí, přidáme v misce rozšlehané vejce a nakrájenou housku. |
3 | V pánvi na rozehřátém oleji krátce podusíme nakrájené žampiony a přidáme je do mísy k mletému masu. Do masové směsi přisypeme i zelený hrášek, směs opepříme, osolíme a důkladně promícháme. |
4 | Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami. Povrch osolíme a posypeme kmínem. |
5 | Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou. |
6 | Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a rajčatovým protlakem a chvíli povaříme, než zhoustne. |
7 | Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme. |
8 | Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou. |
Poznámka
Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými.