Jednoduchý recept

Roláda z vepřového bůčku plněná slaninou a kapií

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47601
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 ks Kapie
1 špetka Kmín mletý
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřový bok
1 dl Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,608 kcal
Kilojoule 6 729kJ
10% Sacharidy 37 g
195% Tuky 146 g
18% Sodík 369 mg
59% Bílkoviny 33 g

Roláda z vepřového bůčku plněná slaninou a kapií postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, opláchneme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať opláchneme a jemně nasekáme. Housku nakrájíme na malé kostičky. Vejce v misce rozšleháme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.

2

V rozehřáté pánvi vyškvaříme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli, krátce ji osmahneme a necháme vychladnout.

3

V míse nakrájenou housku přelijeme mlékem, přidáme nakrájenopu kapii a vychadlou cibuli se slaninou. Vše opepříme a osolíme, posypeme natí z petrželky, nakonec zalijeme rozšlehaným vajíčkem a důkladně promícháme.

4

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme a lehce posypeme kmínem. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

5

Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.

6

Měkkou roládu z pekáče vyjmeme. Zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, přilijeme rajčatový protlak a chvíli povaříme, než omáčka zhoustne.

7

Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

8

Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept