Jednoduchý recept

Roláda z vepřového bůčku s berlínskou náplní

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47602
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Jablka
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
100 g Švestky sušené
1 kg Vepřový bok
1 dl Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,573 kcal
Kilojoule 6 581kJ
15% Sacharidy 55 g
183% Tuky 137 g
7% Sodík 141 mg
53% Bílkoviny 30 g

Roláda z vepřového bůčku s berlínskou náplní postup přípravy receptu:

1

Jablko oloupeme a nakrájíme na plátky. Sušené švestky vypeckujeme. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.

2

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme, osolíme a lehce posypeme zázvorem. Na něj rozprostřeme plátky jablka a sušené švestky, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

3

Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Přibližně po 20 minutách přidáme nakrájenou zeleninu. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.

4

Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu rozmixujeme nebo přecedíme a na ohni přivedeme do varu. Za stálého míchání přilijeme smetanu a zaprášíme ji moukou. Pak ještě chvíli vaříme a mícháme, než zhoustne.

5

Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

6

Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept