Klasické vídeňské roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasické vídeňské roštěnky
Klasické vídeňské roštěnky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47605 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
5 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 507,0mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klasické vídeňské roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. |
2 | Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. V případě potřeby je můžeme podlít vývarem z masoxu a krátce podusit pod pokličkou. Měkké roštěnky vyndáme z pánve a dáme do tepla. |
4 | V pánvi na oleji po pečení masa osmahneme kolečka cibule, pak je vyjmeme a na sítu z nich necháme okapat přebytečný olej. |
5 | Do tuku v pánvi přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme vývar z Masoxu. Šťávu vaříme, dokud nezačne houstnout. |
6 | Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme šťávou a posypeme osmaženou cibulí. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.