Jednoduchý recept

Klasické vídeňské roštěnky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47605
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
5 g Máslo čerstvé
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 266kJ
8% Sacharidy 28 g
42% Tuky 31 g
7% Sodík 138 mg
62% Bílkoviny 35 g

Klasické vídeňské roštěnky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

2

Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

3

V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. V případě potřeby je můžeme podlít vývarem z masoxu a krátce podusit pod pokličkou. Měkké roštěnky vyndáme z pánve a dáme do tepla.

4

V pánvi na oleji po pečení masa osmahneme kolečka cibule, pak je vyjmeme a na sítu z nich necháme okapat přebytečný olej.

5

Do tuku v pánvi přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme vývar z Masoxu. Šťávu vaříme, dokud nezačne houstnout.

6

Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme šťávou a posypeme osmaženou cibulí.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept