Jednoduchý recept

Jihočeské roštěnky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47606
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
0 g Hovězí roštěnka níz. peč.
200 g Játra vepřová
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
6 polévková lžíce Olej olivový
200 g Párky jemné
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 261kJ
8% Sacharidy 30 g
65% Tuky 49 g
9% Sodík 182 mg
93% Bílkoviny 52 g

Jihočeské roštěnky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Játra opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na plátky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

2

Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

3

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem z Masoxu a krátce podusit.

4

V jiné pánvi na zbylém rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kolečka párků, plátky jater a opečeme. Opečené párky a játra z pánve vyjmeme do mísy a dáme do tepla. Zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme hladkou moukou a zalijeme masoxovým vývarem. Vaříme, dokud nezačne houstnout.

5

Roštěnky dáme na servírovací talíře, na ně položíme porci osmažených párků a jater a přelijeme šťávou.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept