Jednoduchý recept

Roštěnky na chilli s paprikami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47607
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 špetka Chilli koření mleté
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
15 g Máslo čerstvé
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 660kJ
8% Sacharidy 30 g
82% Tuky 62 g
32% Sodík 636 mg
86% Bílkoviny 48 g

Roštěnky na chilli s paprikami postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na plátky. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Vajíčka rozšleháme v misce. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

2

Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme, dochutíme chilli kořením. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

3

V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem z masoxu a krátce podusit pod pokličkou. Měkké roštěnky vyndáme z pánve a dáme do tepla.

4

K tuku v pánvi po roštěnkách přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme masoxový vývar. Šťávu vaříme, dokud nezačne houstnout.

5

V druhé pánvi opečeme slaninu, kterou po opečení vyjmeme a dáme do tepla. V pánvi na oleji po pečení slaniny podusíme doměkka nakrájené papriky, ke kterým nakonec přimícháme rajčatový protlak.

6

V další malé pánvi rozehřejeme zbylé máslo a na něm připravíme z rozšlehaných vajec 4 omelety. Na každou dáme plátky opečené slaniny a část dušených měkkých paprik, pokapeme šlehačnou a přeložíme je.

7

Roštěnky dáme na servírovací talíře, na ně položíme naplněnou omeletu a přelijeme šťávou.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept