Jednoduchý recept

Ostré dušené roštěnky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47608

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Hořčice
2 ks Kapie
1 ks Masox
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 041kJ
2% Sacharidy 6 g
49% Tuky 37 g
8% Sodík 155 mg
57% Bílkoviny 32 g

Ostré dušené roštěnky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

2

Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme, posypeme chilli kořením, po obou stranách lehce potřeme olejem a necháme alespoň 30 minut v chladnu oležet. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

3

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Za stálého míchání k ní přidáme kousky kapie, mletou papriku, rajčatový protlak, česnek a hořčici. Vše pod pokličkou dusíme, dokud papriky nezměknou. V případě potřeby můžeme mírně podlít masoxovým vývarem.

4

V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a uleželé roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dusíme doměkka. V případě potřeby je podléváme vývarem z Masoxu. Měkké roštěnky pokapeme worcestrovou omáčkou a ještě chvíli dusíme.

5

Hotové roštěnky dáme na servírovací talíře a každou pokryjeme zeleninovou směsí.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept