Ostré dušené roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré dušené roštěnky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47608 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 ks | Kapie |
1 ks | Masox |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 542,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka níz. peč., Kapie, Masox, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostré dušené roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. |
2 | Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme, posypeme chilli kořením, po obou stranách lehce potřeme olejem a necháme alespoň 30 minut v chladnu oležet. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. |
3 | V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Za stálého míchání k ní přidáme kousky kapie, mletou papriku, rajčatový protlak, česnek a hořčici. Vše pod pokličkou dusíme, dokud papriky nezměknou. V případě potřeby můžeme mírně podlít masoxovým vývarem. |
4 | V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a uleželé roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dusíme doměkka. V případě potřeby je podléváme vývarem z Masoxu. Měkké roštěnky pokapeme worcestrovou omáčkou a ještě chvíli dusíme. |
5 | Hotové roštěnky dáme na servírovací talíře a každou pokryjeme zeleninovou směsí. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.