Bruschetta con pomodoro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta con pomodoro
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47609 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Bazalka |
20 g | Česnek |
10 krajíc | Chléb italský |
100 g | Olej olivový extra panenský |
10 g | Pepř černý celý |
1 kg | Rajčata |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 263,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb italský, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruschetta con pomodoro postup přípravy receptu:
1 | Vyzrálá čerstvá rajčata nakrájíme na kostičky o hraně 5 mm, osolíme je a necháme několik minut stát. Do rajčat nameleme černý pepř, přidáme čerstvé bazalkové lístky natrhané na malé kousky a vše zakapeme polovinou kvalitního toskánského panenského olivového oleje. |
2 | Plátky italského bílého chleba ogrilujeme z obou stran, nejlépe na otevřeném ohni (pokud nemáme gril, použijeme toustovač). |
3 | Stroužky česneku oloupeme a utřeme s trochou soli a zbytkem olivového oleje a mašlovačkou jím potřeme opečené krajíčky chleba. Navrch přidáme nakrájená rajčata a ozdobíme celými lístky bazalky. |