Roštěnky na švédský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na švédský způsob
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 110,5mg |
Draslík | 507,0mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Masox, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na švédský způsob postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. |
2 | Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova. Opečené roštěnky vyndáme z pánve do mísy. |
4 | V pánvi na oleji po pečení masa osmahneme nakrájenou cibuli, pak k ní dáme zpět roštěnky, podlijeme masoxovým vývarem a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme. |
5 | Měkké roštěnky vyjmeme z pánve, šťávu v pánvi zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme masoxový vývar a smetanu. Ještě chvíli vaříme a pak přimícháme sardelovou pastu. Vše dobře promícháme, do omáčky vrátíme roštěnky a necháme ještě chvíli povařit. |
6 | Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme šťávou a posypeme osmaženou cibulí. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.