Jednoduchý recept

Roštěnky dušené na víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47612

Ingredience

1 ks Cibule
0 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 ks Masox
2 ks Okurky nakládané
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 877kJ
2% Sacharidy 7 g
40% Tuky 30 g
110% Sodík 2 g
57% Bílkoviny 32 g

Roštěnky dušené na víně postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Sladkokyselou okurku nakrájíme na malé kousky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

2

Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

3

V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme roštěnky a

4

zprudka je obou stranách opečeme dozlatova. Pak oheň zmírníme, přilijeme bílé víno a pomalu je přikryté pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem z Masoxu. Před koncem dušení k roštěnkám přidáme nakrájenou okurku a ještě krátce vše již odkryté provaříme.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept