Roštěnky dušené na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky dušené na víně
Roštěnky dušené na víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47612 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 ks | Masox |
2 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 563,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Masox, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky dušené na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Sladkokyselou okurku nakrájíme na malé kousky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. |
2 | Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme roštěnky a |
4 | zprudka je obou stranách opečeme dozlatova. Pak oheň zmírníme, přilijeme bílé víno a pomalu je přikryté pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem z Masoxu. Před koncem dušení k roštěnkám přidáme nakrájenou okurku a ještě krátce vše již odkryté provaříme. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.