Masový závitek se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový závitek se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47621 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Houby čerstvé |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
5 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
10 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 365,3mg |
Draslík | 703,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masový závitek se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vajíčka v misce rozšleháme, smetanu v hrnku metlou rozmícháme s moukou. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce podusíme nakrájené houby. Pak přidáme rozšlehaná vajíčka a mícháme, dokud směs zcela nezhoustne. |
4 | Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každou pak položíme plátek sýru a na něj rozprostřeme směs hub a vajec. Roštěnky zavineme a uzavřeme párátky nebo grilovacími jehlami. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme masové závitky a zprudka je opečeme ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar z Masoxu a přikryté dusíme doměkka. Během dušení závitky otáčíme, poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme masoxovým vývarem. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. |
6 | Do šťávy v pánvi přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a za stálého míchání důkladně provaříme. |
7 | Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou knedlíky.