Recept

Vepřová játra pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 47623
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Játra vepřová
2 polévková lžíce Olej stolní
2 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl
2 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 765kJ
2% Sacharidy 6 g
6% Tuky 5 g
15% Sodík 304 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřová játra pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra propláchneme pod tekoucí vodou, odblaníme je a nakrájíme na silnější nudličky.

2

Lžíci solamylu rozmícháme v trošce vody.

3

Cibuli oloupeme a nasekáme ji nadrobno. V kastrolu na oleji zpěníme nasekanou cibuli a nasypeme na ní nakrájená játra. Játra s cibulí zprudka restujeme, až do doby, než kousky masa získají jemnou kůrčičku. Potom do orestovaného masa vmícháme solamyl rozmíchaný ve vodě a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Nakonec dušené maso ochutíme pepřem, případně solí a podáváme teplé.

Poznámka

K takto připravenému masu podáváme vařenou rýži a sezónní zeleninovou oblohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept