Recept

Fazolová polévka svačinová

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 47629

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Fazole bílé
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Smetana sladká 12%
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vepřová žebra
1 l Vývar z uzeného masa
2 stroužek Česnek
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 421kJ
19% Sacharidy 69 g
14% Tuky 11 g
3% Sodík 62 mg
41% Bílkoviny 23 g

Fazolová polévka svačinová postup přípravy receptu:

1

Připravíme si středně velký hrnec a rozehřejeme v něm sádlo. Nadrobno si nakrájíme cibuli a nasypeme do hrnce. Jakmile cibule zesklovatí, zaprášíme jí lžící hladké mouky. Vlijeme na cibuli vývar z uzeného masa. Lehce promícháme, posolíme, popepříme. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Vložíme uzená žebra a maso vaříme dokud není měkké.

2

Den předem si opereme a přes noc namočíme bílé fazole. Fazole zvlášť uvaříme doměkka.

3

Z kostí obereme uvařené měkké maso a rozkrájíme ho do polévky. Přisypeme vařené fazole. Počkáme, až začne polévka vřít a přisypeme do ní majoránku a ještě podle potřeby dochutíme. Servírujeme s pečivem. Jemnější chuti můžeme dosáhnout ještě přidáním sladké smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept