Jednoduchý recept

Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 47632

Ingredience

2 g Jalovec
50 g Kompot brusinkový
100 ml Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
5 g Solamyl
500 g Srnčí kýta
8 g Sůl
2 g Tymián sušený
100 ml Víno červené
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 377kJ
2% Sacharidy 8 g
55% Tuky 41 g
51% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 36 g

Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na větší čtverečky, slaninu bez kůže také nakrájíme čtverečky, menší žampiony necháme vcelku, větší rozpůlíme.

2

Maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.

3

V pánvi rozpálíme olej, na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a žampiony, za občasného otáčení usmažíme v pánvi dozlatova.

4

Špízy vyjmeme, do výpeku nalijeme trochu vína, přidáme brusinkový kompot, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, provaříme a odstavíme.

5

Špízy rozdělíme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept