Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 47632 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Jalovec |
50 g | Kompot brusinkový |
100 ml | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
5 g | Solamyl |
500 g | Srnčí kýta |
8 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
100 ml | Víno červené |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 27,2mg |
Draslík | 246,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 8,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kompot brusinkový, Pepř černý mletý, Solamyl, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na větší čtverečky, slaninu bez kůže také nakrájíme čtverečky, menší žampiony necháme vcelku, větší rozpůlíme. |
2 | Maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a žampiony, za občasného otáčení usmažíme v pánvi dozlatova. |
4 | Špízy vyjmeme, do výpeku nalijeme trochu vína, přidáme brusinkový kompot, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, provaříme a odstavíme. |
5 | Špízy rozdělíme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou. |