Koláč se sezónním ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se sezónním ovocem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 47633 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Cukr třtinový |
150 g | Jablka |
150 g | Jahody zahradní |
300 ml | Jogurt bílý |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
300 g | Mouka polohrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Skořice mletá |
150 g | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 180,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jablka, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se sezónním ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do misky vyklepneme jogurt, přidáme cukr, rozklepneme vejce a přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Prošleháme ručním mixérem. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto. |
2 | Omyté švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Omyté jablko rozkrájíme na plátky, jahody ponecháme vcelku. Ovoce naklademe navrch na těsto. Zasypeme mletými ořechy a nakonec poklademe drobnými kousky změklého másla. Polijeme medem. Předehřejeme troubu na 180 °C a koláč pečeme 40 minut. |
3 | Po upečení vyjmeme z trouby a rozkrájíme na díly. |
Poznámka
Koláč můžeme i přizdobit šlehačkou, případně polít zakysanou smetanou.