Srnčí plátky zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí plátky zapečené
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47634 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
3 g | Jalovec |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ml | Omáčka sójová |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
750 g | Srnčí kýta |
8 g | Sůl |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 393,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí plátky zapečené postup přípravy receptu:
1 | Maso ze srnčí kýty nebo srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a mletým jalovcem. Plátky lehce obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmažíme z obou stran. |
2 | Plátky přendáme do pekáčku, přilijeme sádlo z pánve, zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, podlijeme troškou vody, podle chuti dosolíme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a maso asi půl hodiny zapékáme. |
3 | Plátky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vypečenou šťávou. |