Jednoduchý recept

Srnčí plátky zapečené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47634
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory vařené
3 g Jalovec
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 ml Omáčka sójová
10 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
750 g Srnčí kýta
8 g Sůl
5 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 299kJ
8% Sacharidy 29 g
34% Tuky 25 g
48% Sodík 958 mg
87% Bílkoviny 49 g

Srnčí plátky zapečené postup přípravy receptu:

1

Maso ze srnčí kýty nebo srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a mletým jalovcem. Plátky lehce obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmažíme z obou stran.

2

Plátky přendáme do pekáčku, přilijeme sádlo z pánve, zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, podlijeme troškou vody, podle chuti dosolíme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a maso asi půl hodiny zapékáme.

3

Plátky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept