Recept

Řízek máslový s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 47635

Ingredience

2 ks Brambory
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
800 g Vepřová plec
Na salát z červené řepy
1 špetka Fenykl obecný
1 špetka Koriandr čerstvý
1 ks Křen
50 ml Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 889 kcal
Kilojoule 3 721kJ
14% Sacharidy 50 g
75% Tuky 56 g
31% Sodík 612 mg
85% Bílkoviny 48 g

Řízek máslový s bramborami postup přípravy receptu:

1

Do jednoho kastrolu dáme vařit ve vodě brambory ve slupce, do druhého kastrolu omytou, neoloupanou řepu.

2

Vepřové maso rozkrájíme na malé kousky a v mlýnku na maso dvakrát pomeleme. K pomletému masu přidáme všechny suroviny na masovou fáš: hladkou mouku, vejce, smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek, mléko. Rukama dobře propracujeme hmotu a potom z ní tvoříme bochánky, na nichž uděláme nožem šikmé proužkování.

3

Pečicí plech lehce potřeme olejem a bochánky rozložíme na něj. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vložíme dovnitř a máslové řízky 10 minut pečeme. Potom teplotu snížíme na 100 °C a necháme ještě dopéci. Ke šťávě vypečené z masa přidáme trochu másla a přelijeme jím máslové řízky.

4

Z brambor oloupeme slupky, přidáme k nim máslo a trochu nastrouhaného křenu. Rozšťoucháme a servírujeme k řízkům.

5

Připravíme salát. Uvařenou řepu vložíme do studené vody, aby se přestala vařit. Oloupeme ji a nastrouháme na proužky. Promícháme ji se lžící slunečnicového oleje a přes cedník přelijeme lákem, který jsme uvařili z vinného octa, koření a křenu. Uvařený křen pak přidáme k řepě. Lehce promícháme a salát necháme vychladit.

Poznámka

Před podáváním můžeme řepu přelít olivovým olejem a přidat k ní nastrouhaný křen. Případně ji také můžeme nechat odkapat a smíchat s majonézou nebo místo majonézy přidat zakysanou smetanu. Řepný salát může sloužit i jako příloha k vařeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept