Srnčí plátky s vepřovými játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí plátky s vepřovými játry
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47636 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
3 g | Česnek sušený |
1 špetka | Chilli koření mleté |
50 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
200 g | Játra vepřová |
50 g | Kečup |
150 g | Klobása uzená |
3 g | Nové koření mleté |
100 ml | Olej rostlinný |
100 g | Paprika červená |
5 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 159,0mg |
Draslík | 373,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,5mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek sušený, Chilli koření mleté, Cibule, Játra vepřová, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kečup, Klobása uzená, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí plátky s vepřovými játry postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, žampiony na plátky, papriku bez jádřince na proužky. Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V polovině oleje rozmícháme mletou papriku, mletý jalovec, tymián, mleté nové koření, mletý sušený česnek, špetku chilli koření. Olej mírně zahřejeme, aby se koření lépe rozpustilo. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme kořeněným olejem a necháme chvíli uležet. |
3 | Do rozpálené pánve vložíme plátky masa a osmažíme po obou stranách. V jiné pánvi rozehřejeme zbytek oleje, přisypeme slaninu s klobásou, osmahneme, přidáme játra, žampiony, cibuli a papriku, orestujeme, osolíme, opepříme, přimícháme kečup, promícháme, podusíme a odstavíme. |
4 | Na talíře upravíme plátky masa a doplníme játrovou směsí z pánve. |