Jednoduchý recept

Srnčí plátky s vepřovými játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 47636
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
3 g Česnek sušený
1 špetka Chilli koření mleté
50 g Cibule
3 g Jalovec
200 g Játra vepřová
50 g Kečup
150 g Klobása uzená
3 g Nové koření mleté
100 ml Olej rostlinný
100 g Paprika červená
5 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
400 g Srnčí kýta
10 g Sůl
2 g Tymián sušený
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 644kJ
4% Sacharidy 16 g
54% Tuky 41 g
64% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 50 g

Srnčí plátky s vepřovými játry postup přípravy receptu:

1

Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, žampiony na plátky, papriku bez jádřince na proužky. Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na tenké plátky.

2

V polovině oleje rozmícháme mletou papriku, mletý jalovec, tymián, mleté nové koření, mletý sušený česnek, špetku chilli koření. Olej mírně zahřejeme, aby se koření lépe rozpustilo. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme kořeněným olejem a necháme chvíli uležet.

3

Do rozpálené pánve vložíme plátky masa a osmažíme po obou stranách. V jiné pánvi rozehřejeme zbytek oleje, přisypeme slaninu s klobásou, osmahneme, přidáme játra, žampiony, cibuli a papriku, orestujeme, osolíme, opepříme, přimícháme kečup, promícháme, podusíme a odstavíme.

4

Na talíře upravíme plátky masa a doplníme játrovou směsí z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept