Jednoduchý recept

Srnčí plátky na smetaně se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47638

Ingredience

100 g Anglická slanina
20 g Brusinky
7 g Koření Steak 7 pepřů
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Olej slunečnicový
5 ml Omáčka sójová
3 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
600 g Srnčí kýta
80 g Sýr Ementál (Primátor)
8 g Sůl
50 ml Víno červené
3 ml Worcester (worcesterská omáčka)
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 618kJ
3% Sacharidy 9 g
51% Tuky 38 g
54% Sodík 1 g
100% Bílkoviny 56 g

Srnčí plátky na smetaně se sýrem postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso z kýty odblaníme a necháme vcelku, slaninu nakrájíme na klínky a srčí maso slaninou prošpikujeme, žampiony nakrájíme na plátky, tvrdý sýr také na plátky.

2

V pánvi rozpálíme olej, přiložíme prošpikovaný kus masa a ze všech stran zprudka osmažíme. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme kořením na steaky, vrátíme na olej do pánve a osmahneme z obou stran. Na olej nasypeme hladkou mouku, rozmícháme, zakápneme sójovou omáčkou, worcesterem, podlijeme trochou vody, přidáme brusinky, plátky žampionů a podusíme.

3

Na každý plátek masa položíme plátek sýru, zakryjeme pokličkou a necháme sýr trochu roztavit. Odkryjeme, šťávu zjemníme smetanou, přilijeme červené víno, provaříme a odstavíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept