Jednoduchý recept

Srnčí kýta na mandlích

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47642
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
100 g Celer bulvový
2 g Česnek sušený
150 g Cibule
70 g Citrony
20 g Cukr krupice
2 g Jalovec
30 g Jíška hotová tmavá
100 g Kompot brusinkový
50 g Mandle plátky
60 g Marmeláda rybízová
30 g Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
2 g Nové koření mleté
30 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
100 g Povidla švestková
80 g Sádlo škvařené
80 g Slanina vepřová
900 g Srnčí kýta
20 g Sůl
2 g Tymián sušený
50 ml Víno červené
800 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 381kJ
16% Sacharidy 57 g
103% Tuky 77 g
111% Sodík 2 g
102% Bílkoviny 57 g

Srnčí kýta na mandlích postup přípravy receptu:

1

Srnčí kýtu vykostíme, odblaníme a necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Mrkev, celer, petržel očistíme, nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, citron na kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přiložíme prošpikované maso, osolíme a zprudka osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme, do pánve přidáme zbytek sádla, přisypeme zeleninu, cibuli, cukr, osmažíme dorůžova, přidáme citron, mletý pepř, mletý jalovec, tymián, mletý sušený česnek, mleté nové koření, bobkový list, podlijeme vývarem, zakápneme octem, přelijeme do pekáčku, přiložíme maso a dáme do vyhřáté troby péct. Pečeme asi 40 minut doměkka.

3

Maso vyjmeme, šťávu naředíme vývarem, zahustíme tmavou jíškou, přimícháme povidla, rybízovou marmeládu, zjemníme máslem, provaříme, nakonec přilijeme červené víno, přisypeme plátky mandlí, podusíme a odstavíme. Hustotu omáčky regulujeme vývarem.

4

Maso nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept