Jednoduchý recept

Srnčí plátky s houbovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 47643
Kategorie: Maso

Ingredience

3 g Česnek sušený
30 g Houby sušené
2 g Kmín drcený
2 g Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Oregano sušené
4 g Pepř černý mletý
600 g Rýže dušená
900 g Srnčí kýta
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 616kJ
8% Sacharidy 31 g
7% Tuky 5 g
37% Sodík 734 mg
90% Bílkoviny 50 g

Srnčí plátky s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, oreganem a obalíme v hladké mouce.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a zprudka osmažíme z obou stran. Podlijeme vodou, přisypeme mleté sušené houby, kmín, sušený mletý česnek a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka.

3

Plátky masa rozdělíme na talíře, dopníme dušenou rýží a přelijeme houbovou omáčkou.

Poznámka

Jako příloha mohou být i bramboráčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept