Cuketové ražniči s žampióny a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketové ražniči s žampióny a sýrem
Cuketové ražniči s žampióny a sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47644 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
1 ks | Cuketa |
100 g | Kompot ananasový |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
120 g | Žampiony čerstvé |
Marináda | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 145,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 3,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Kompot ananasový, Žampiony čerstvé, Citronová kůra, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Sýr Eidam cihla 40%, Olej olivový, Pepř 4 barev, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketové ražniči s žampióny a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Mladé cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme asi na 1 cm plátky. Hlavičky malých žampiónů očistíme omyjeme a osušíme. Sýr nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm. Červenou cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Kompotovaný ananas scedíme (šťávu zachytíme) a necháme okapat. |
2 | Na grilovací jehly budeme střídavě napichovat pokrájené ingredience. Připravíme si marinádu: V misce smícháme olivový olej, pepř 4 barev, sůl, sušenou petrželku a citrónovou kůru. |
3 | Špízy grilujeme v předehřátém grilu dozlatova 10-15 minut. Během grilování je potíráme připravenou marinádou. Servírujeme je horké. |