Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 46 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47645
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

180 g Cukr krystal
300 g Hroznové víno
650 g Jablka
600 g Játra husí
1000 g Mléko polotučné
80 g Olej olivový
20 g Petržel - nať
10 g Sůl mořská
50 ml Víno portské
300 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 616kJ
13% Sacharidy 45 g
16% Tuky 12 g
24% Sodík 480 mg
25% Bílkoviny 14 g

Grilovaná husí játra postup přípravy receptu:

1

Husí játra namočíme na 4 hodiny do mléka, aby změkla a lépe se čistila.

2

V době, kdy se játra máčí, připravíme višňové coulis a petrželkový olej. Višně vypeckujeme, přitom zachycujeme vytékající šťávu, dáme i se šťávou do kastrolu a zasypeme 80 g krystalového cukru. Vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Když se cukr rozpustí, zalijeme portským vínem Tawny, přidáme plamen a mícháme, dokud se téměř všechna tekutina nevyvaří. Konzistence coulis je podobná husté marmeládě.

3

Petrželovou nať z ploché petržele vypereme, osušíme a otrháme lístky. Olivový olej nahřejeme na 70 °C, přidáme petrželové lístky a necháme 2 minuty louhovat. Nalijeme do mixeru a minimálně 10 minut mixujeme. Olej přecedíme přes jemné plátno a osolíme namletou hrubou mořskou solí.

4

Pokud jsme postupovali správně, olej není kalný a má jasně zelenou barvu.

5

Pomocí pinzety pečlivě zbavíme játra všech žilek a šlach. Z vyčištěných jater nakrájíme plátky silné 1,5-2 cm, které z obou stran zprudka opečeme na pánvi. Játra přendáme na jinou nahřátou pánev a vložíme je na 1 minutu do středně teplého grilu, zapékajícího shora.

6

Oloupeme jablka, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na silné plátky, které obalíme ve 100 g krystalového cukru a opečeme z obou stran na tuku a šťávě, které se z husích jater vypekly. Cukr musí zkaramelizovat. Takto upravené jablko dáme doprostřed talíře.

7

Do pánve po jablku, která je ještě teplá, ale už nestojí na ohni, vložíme po délce rozkrojená zrnka bílého hroznového vína. Necháme je pouze prohřát.

8

Do vykrojeného středu jablka položeného na talíři vlijeme višňové coulis a navrch položíme plátek teplých husích jater, ozdobíme nahřátým hroznovým vínem. Nakonec přelijeme petrželovým olejem a posolíme hrubou mořskou solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept