Srnčí plátky marinované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí plátky marinované
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47646 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
1 stroužek | Česnek |
10 g | Hořčice |
10 g | Kečup |
1 špetka | Majoránka |
40 ml | Olej rostlinný |
7 g | Paprika mletá pálivá |
7 g | Paprika mletá sladká |
7 g | Pepř černý mletý |
20 g | Solamyl |
600 g | Srnčí kýta |
7 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
80 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 746,9mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Česnek, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Solamyl, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí plátky marinované postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso z kýty nakrájíme na plátky a jen lehce naklepeme. Do misky nalijeme červené víno, přidáme vejce, mletý pepř, solamyl, mletou sladkou a pálivou papriku, sůl, kečup, hořčici, majoránku, prolisovaný česnek a důkladně rozšleháme. Do této marinády vložíme maso a necháme uležet. Nejlépe přes noc. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přiložíme marinované plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem. |