Jednoduchý recept

Hovězí závitky po bavorsku

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47649

Ingredience

200 g Brambory
2 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Nové koření celé
2 ks Okurky nakládané
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřový bok
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 995kJ
11% Sacharidy 41 g
56% Tuky 42 g
112% Sodík 2 g
80% Bílkoviny 45 g

Hovězí závitky po bavorsku postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Okurky nakrájíme na kostičky. Vepřový bůček nakrájíme na malé kousky. Vejce v misce rozšleháme. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem.

3

Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme.

4

V pánvi vyškvaříme kostky bůčku a na tuku osmahneme polovinu cibule. Pak přidáme uvařené brambory a nakrájené okurky, opepříme a osolíme, vmícháme rozšlehané vajíčko a prohřejeme.

5

Bramborovou směs rozprostřeme na plátky masa, ty stočíme a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovacími jehlami.

6

Do pánve přilijeme olej a na něm osmahneme zbývající polovinu cibule. Potom vložíme závitky, zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem z Masoxu, přisypeme nové koření, přikryjeme a dusíme do měkka. Během dušení závitky poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme masoxovým vývarem. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je z pánve a uložíme v míse do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

7

Šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, kterou chvíli smažíme, pak přilijeme zbytek vývaru Masoxu a vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Do pánve vrátíme masové závitky, vše prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept