Hovězí závitky po bavorsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky po bavorsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Nové koření celé |
2 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřový bok |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 184,3mg |
Draslík | 433,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Nové koření celé, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Masox, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky po bavorsku postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. |
2 | Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Okurky nakrájíme na kostičky. Vepřový bůček nakrájíme na malé kousky. Vejce v misce rozšleháme. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem. |
3 | Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. |
4 | V pánvi vyškvaříme kostky bůčku a na tuku osmahneme polovinu cibule. Pak přidáme uvařené brambory a nakrájené okurky, opepříme a osolíme, vmícháme rozšlehané vajíčko a prohřejeme. |
5 | Bramborovou směs rozprostřeme na plátky masa, ty stočíme a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovacími jehlami. |
6 | Do pánve přilijeme olej a na něm osmahneme zbývající polovinu cibule. Potom vložíme závitky, zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem z Masoxu, přisypeme nové koření, přikryjeme a dusíme do měkka. Během dušení závitky poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme masoxovým vývarem. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je z pánve a uložíme v míse do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. |
7 | Šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, kterou chvíli smažíme, pak přilijeme zbytek vývaru Masoxu a vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Do pánve vrátíme masové závitky, vše prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou je vařená rýže.