Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47651
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

300 g Dýně
4 ks Rajčata
12 plátek Šunka uzená
Marináda
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 107 kcal
Kilojoule 449kJ
4% Sacharidy 14 g
8% Tuky 6 g
9% Sodík 180 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dýňové ražniči postup přípravy receptu:

1

Žlutou nebo oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme napůl a odstraníme semena. Polovinu dýně oloupeme a nakrájíme na kostky velké 3 x 3 cm. Rozmarýn a petrželku omyjeme a velmi drobně posekáme.

2

Do mísy dáme olivový olej, prolisované stroužky česneku, med, sůl, pepř, bylinky a dobře promícháme. Do marinády zamícháme pokrájené kostky dýně a necháme je marinovat asi 30 minut. Tenké plátky šunky přeložíme do malého čtverečku. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.

3

Kostky dýně střídavě se šunkou a plátky rajčat napichujeme na grilovací jehly. Gril rozpálíme na nejvyšší teplotu a dýňové ražniči grilujeme dozlatova asi 8-10 minut. Během grilování ražniči potíráme marinádou. Ražniči servírujeme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept