Srnčí plátky zapečené se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí plátky zapečené se slaninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47654 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
1000 g | Srnčí kýta |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 427,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí plátky zapečené se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, slaninu bez kůže nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Plátky masa potřeme česnekem, do pekáčku na dno vyskládáme polovinu slaniny, na ni položíme plátky masa, zasypeme cibulí a navrch opět položíme plátky slaniny. Přidáme máslo, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou. |
2 | Podáváme s vařenými bramborami. |