Křenové špízy s cuketou a okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenové špízy s cuketou a okurkou
Křenové špízy s cuketou a okurkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47656 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Křen |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 282,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Křen, Okurka salátová, Česnek, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenové špízy s cuketou a okurkou postup přípravy receptu:
1 | Cuketu a salátovou okurku (hadovku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Do mísy dáme olivový olej, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, sůl, pepř, drobně pokrájený kopr. Cuketu s okurkou promícháme v marinádě a necháme 30 minut odležet. Křen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a odložíme do misky a promícháme s 1 lžicí oleje. |
3 | Cuketu s cibulí a okurkou napíchneme na grilovací jehly. Špízy grilujeme v předehřátém grilu přibližně 8-10 minut dozlatova. Přibližně 2 minuty před koncem grilování potřeme špízy křenem. Servírujeme horké. |