Jednoduchý recept

Srnčí plátky zapečené se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 47657
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Bramborová kaše
15 g Česnek
60 g Cibule
40 g Máslo čerstvé
60 g Olej rostlinný
120 g Paprika červená
3 g Pepř černý mletý
60 g Pórek
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1000 g Srnčí kýta
15 g Sůl
100 g Sýr Eidam uzený 45%
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 340kJ
7% Sacharidy 24 g
32% Tuky 24 g
69% Sodík 1 g
105% Bílkoviny 59 g

Srnčí plátky zapečené se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Srnčí kýtu zbavíme blan, maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, pórek na kolečka, červenou papriku bez jádřince na proužky, uzený sýr nastrouháme najemno.

2

V pánvi rozpálíme olej, plátky masa potřeme čenekem a na oleji osmažíme z obou stran. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj maso, zeleninu a žampiony spolu promícháme a zasypeme maso v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme čtvrt hodiny. Nyní posypeme strouhaným sýrem, přilijeme smetanu a pečeme ještě 5 minut.

3

Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept