Jednoduchý recept

Srnčí roláda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47658

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
30 g Jíška instantní
100 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
40 g Protlak rajčatový
1000 g Srnčí kýta
12 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
100 ml Víno červené
300 ml Vývar z hovězích kostí
150 g Zelenina kořenová
100 g Šunka dušená
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 659kJ
8% Sacharidy 28 g
38% Tuky 28 g
67% Sodík 1 g
112% Bílkoviny 63 g

Srnčí roláda postup přípravy receptu:

1

Z odblaněné srnčí kýty odřízneme větší plát masa, naklepeme, osolíme, opepříme, žapiony nakrájíme na plátky, šunku na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.

2

V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme žampiony, šunku, osmahneme, osolíme, přidáme vejce, rychle promícháme a necháme vejce ztuhnout. Na plát masa rovnoměrně rozprostřeme žampionovou směs, zavineme do rolády, převážeme nití, v pánvi rozehřejeme zbytek másla a roládu na něm ze všech stran osmažíme. Přendáme do pekáčku, přisypeme kořenovou zeleninu, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 50 minut, roládu vyjmeme, zbavíme nitě, nakrájíme na plátky, do šťávy v pekáčku nalijeme červené víno, zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.

3

Plátky rolády upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept