Zapečené zelí s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené zelí s houbami
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4766 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
120 g | Houby čerstvé |
400 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 590,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 192,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Kmín celý, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené zelí s houbami postup přípravy receptu:
1 | Zelí rozdělíme na čtyři díly, odstraníme košťál, uvaříme v osolené vodě doměkka a nakrájíme. |
2 | Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme rýži a houby. Všechno smícháme, přidáme žloutky, osolíme, opepříme a vmícháme sníh. |
3 | Důkladně promícháme a dáme na vymazanou pánev, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme jogurtem a zapečeme. |