Recept

Cizrna s česnekovou pastou a Tofu

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 47662

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Cizrna
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř citronový
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sezamová pasta
100 g Sýr sójový - Tofu
0,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 812kJ
5% Sacharidy 18 g
14% Tuky 10 g
7% Sodík 147 mg
16% Bílkoviny 9 g

Cizrna s česnekovou pastou a Tofu postup přípravy receptu:

1

Cizrnu (hummus) promyjeme a dáme do mísy s 6 dl vody. Necháme ji namočenou minimálně 12 hodin. Druhý den cizrnu scedíme dáme do hrnce s 6 dl čerstvé vody a pomalu ji vaříme asi 40 minut.

2

Tofu sýr pokrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku omyjeme a drobně pokrájíme, oloupaný česnek utřeme.

3

Z uvařené cizrny odstraníme slupky, přidáme Tofu sýr a ručním tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Do kaše přidáme sezamovou pastu (tahin), olej, utřený česnek, sůl, citronový pepř, citronovou šťávu, červenou papriku a vše znovu rozmixujeme na jemné pyré.

4

Posypeme petrželkou a servírujeme.

Poznámka

Pyré z cizrny " hummus al tahin" je turecké populární jídlo. Podává se k pečivu nebo k chlebu jako pomazánka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept