Roštěnky dušené s paprikou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky dušené s paprikou a rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47668 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 špetka | Kmín mletý |
1 špetka | Majoránka |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
3 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 753,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Kmín mletý, Masox, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky dušené s paprikou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a okapané nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. |
3 | Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách prudce opečeme a vyjmeme je z pánve do mísy. |
5 | V pánvi na oleji po pečení masa podusíme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, mletý kmín, česnek se solí a majoránku. Vše podlijeme vývarem z Masoxu, promícháme a chvíli vaříme. Pak do pánve vrátíme roštěnky, zmírníme oheň a pomalu dusíme přikryté poklicí. Když začnou roštěnky měknout, přidáme do pánve nakrájenou papriku a rajčata. Roštěnky během dušení obracíme, poléváme šťávou a případě potřeby podléváme masoxovým vývarem. |
6 | Když je maso měkké, ale šťáva je řídká, poprášíme ji moukou, zamícháme a vaříme, dokud nezačne houstnout. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.