Recept

Dýňovo-sýrový krém s oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47669
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
700 g Dýně
20 g Mandle
0,5 polévková lžíce Meduňka
4 polévková lžíce Olej sezamový
4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
30 g Pistácie
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr smetanový tavený 45%

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 245kJ
5% Sacharidy 17 g
29% Tuky 22 g
5% Sodík 100 mg
22% Bílkoviny 13 g

Dýňovo-sýrový krém s oříšky postup přípravy receptu:

1

Dýni (nejlépe Hokkaidó) omyjeme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Z dýně odstraníme semena a bílá vnitřní vlákna. Dužinu vydlabeme, pokrájíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy. Promícháme ji s pepřem, solí a polijeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 40 minut. Občas dýni promícháme.

2

Mezitím omyjeme chilli papričku, petrželku kudrnku a meduňku. Papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně posekáme. Petrželku též pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a utřeme. Meduňkové lístky odložíme na ozdobu. Loupané mandle a pistácie drobně posekáme.

3

Upečenou dýni šťouchadlem na bramborovou kaši rozmačkáme, přidáme do ní česnek, sůl, pepř, tavený smetanový sýr a dýni vyšleháme na jemný krém.

4

Dýňovo-sýrový krém ozdobíme lístky meduňky. Podáváme k čerstvému křupavému pečivu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept