Roštěnec s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnec s borůvkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4767 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 g | Borůvky |
1,9 kg | Hovězí roštěnka vys. peč. |
100 ml | Martell cognac |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Šalotka |
180 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 276,6mg |
Draslík | 181,4mg |
Vláknina | 769,9mg |
Vitamín A | 388,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Martell cognac, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnec s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Šalotky oloupeme, překrojíme na poloviny a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky a vanilkovým luskem nalámaným na malé kousky. |
2 | Roštěnec pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, dáme do pekáče a kolem něj nasypeme připravenou směs. Pečeme 25minut v troubě předehřáté na 200C. Poté podlijeme koňakem, vínem a pečeme dalších cca 12minut. |
3 | Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme borůvky, 5minut prohřejeme, ochutíme solí, pepřem. |
4 | Maso podáváme přelité borůvkovým výpekem. |