Jednoduchý recept

Hovězí na smetaně se žampióny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47670

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 dl Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 dl Víno bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 175kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 11 g
10% Sodík 205 mg
62% Bílkoviny 35 g

Hovězí na smetaně se žampióny postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme a jemně nasekáme.

2

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Lehce je naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou.

3

V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa, které prudce opečeme ze všech stran. Maso pustí šťávu a v ní ho krátce přikryté pokličkou podusíme.

4

Do pánve přilijeme trochu vína a vývaru, přikryté dál dusíme, podle potřeby podléváme vínem a vývarem. Přibližně po 10 minutách dušení přidáme rajčatový protlak a plátky žampionů. Když je maso měkké, přilijeme do pánve smetanu a odkryté vše krátce povaříme. Na závěr přisypeme nasekanou nať petrželky.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept