Hovězí po tatarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí po tatarsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47671 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Feferony |
600 g | Hovězí maso zadní |
3 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 63,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kečup, Masox, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí po tatarsku postup přípravy receptu:
1 | Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. Feferonky a okurky nakrájíme najemno. |
2 | Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky silné přibližně 2cm, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme mletou paprikou. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm plátky masa prudce osmahneme za všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň a přikryté dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem z Masoxu. Když maso začíná měknout, přidáme k němu nakrájenou okurku a feferonky. Měkké maso poprášíme moukou a chvíli smažíme, pak za stálého míchání přilijeme zbylý vývar a přidáme kečup. Vaříme, dokud šťáva s přísadami nezačne houstnout. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou je vařená rýže nebo tousty.