Recept

Hovězí maso dušené se zeleninou a houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47674
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 špetka Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 dl Hovězí vývar základní
1 hrst Mouka pšeničná hladká
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Nové koření mleté
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
1 špetka Sůl
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 141kJ
12% Sacharidy 44 g
25% Tuky 19 g
22% Sodík 431 mg
78% Bílkoviny 44 g

Hovězí maso dušené se zeleninou a houbami postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na proužky. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

2

Maso vcelku omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce ze všech stran opečeme.

3

V pekáči nebo zapékací míse na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme ostatní zeleninu a houby, opepříme, osolíme, posypeme novým kořením a rozdrceným bobkovým listem. Vše důkladně promícháme a na tuto směs pak přemístíme z pánve opečené maso. Přilijeme vývar a dáme dusit do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Během dušení maso občas obrátíme, poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně podléváme vývarem. Když je maso téměř měkké, necháme v troubě ještě chvíli péct odkryté, aby mělo křupavou kůrku. Upečené vyjmeme a necháme v teple.

4

Zapékací mísu se zbylou šťávou s houbami a zeleninou necháme na ohni částečně vyvařit, pak přisypeme mouku, přilijeme zbylý vývar a nakonec ještě smetanu. Vše důkladně promícháme a necháme vařit, až omáčka začne být hustší.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky. Podáváme přelité omáčkou. Místo žampionů je možné použít i jiné druhy hub.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept